pondělí 31. července 2017

Knihy na recenze (pro nakladatelství Omega - Blackout - Zítra už bude pozdě, pro portál Chrudimka.cz - Do vody)

Pěkný slunečný den, možná až moc horký. Tak se pojďte zchladit s thrillery, které budu recenzovat a které vám chci nyní v krátkosti představit.

Pro nakladatelství Omega mám tu čest recenzovat novinku, která vyjde teprve začátkem října, ale mně nakladatelství zaslalo neprodejný recenzní výtisk. Jedná se o světový bestseller Blackout - Zítra už bude pozdě.

Na portálu Chrudimka.cz se budete moci těšit na recenzi knihy Do vody, což je mimochodem také bestseller.

Pojďme si knihy představit.



Blackout - Zítra už bude pozdě

Marc Elsberg


Když se na stránkách nakladatelství Omega objevil recenzní konkurz na tento thriller, po přečtení anotace jsem neváhala a o knihu jsem projevila zájem. Usmálo se na mě štěstí, a tak ji budu moci číst ještě dříve, než kniha oficiálně vyjde. Moc se na ni těším, doufám, že mě světový bestseller nezklame. Pojďte si přečíst anotaci, určitě vás také zaujme. Pokud ano, v říjnu 2017 bude novinka ke koupi zde a vy se spolu s ní budete moci ponořit do tmy.


Anotace:


Thriller o kolapsu evropských dodávek elektrické energie. Otřesný, ale realistický scénář. 


Jednoho chladného únorového dne zhasnou světla v Itálii. A nejen tady. Chvíli nato ve Švédsku, pak v Německu, Francii, Rakousku, Belgii a Holandsku. Všude v Evropě se hroutí elektrická síť, přestanou fungovat výtahy, metra uváznou v tunelech...

Italský bývalý hacker a programátor Piero Manzano věří, že ví, kdo je za to zodpovědný, a tak se to snaží sdělit odpovědným orgánům. Ale nikdo mu nevěří. Až francouzský komisař Europolu François Bollard je ochoten ho poslouchat.

Ale když mladá a atraktivní novinářka Lauren Shannon objeví, že z Pierova počítače byly odeslány podezřelé emaily, začne klást nepříjemné otázky, a Bollard jej začne podezřívat. Manzano má proti sobě mazaného a neviditelného soupeře a je z něj lovná zvěř. 

Mezitím se situace v ulicích stává stále více dramatičtější. Zdá se, že v Evropě nic nefunguje. Několik evropských jaderných elektráren je v kritickém stavu a ohrožují životy milionů lidí. Závod s časem začíná. Závod, který lze jen stěží vyhrát.





Do vody

Paula Hawkins


Tuto knihu jsem si vybrala, i když jsem ještě nečetla Dívku ve vlaku, která se stala světovým trhákem roku. A říkám si, že si ji přečtu dříve než Dívku ve vlaku a to z toho důvodu, že na tuto novinku jsou protichůdné názory a ti, co četli Dívku ve vlaku z ní zrovna moc nadšení nejsou. A tak já to udělám naopak, nejprve se zchladím s knihou Do vody, a pak naskočím do vlaku s Dívkou ve vlaku.


Anotace:

Vyhýbejte se tichým vodám, nikdy nevíte, co se skrývá pod hladinou… V říční tůni se najde tělo svobodné matky – a to právě na místě, kde bylo téhož léta objevena mrtvola mladého děvčete. V historii malého městečka Beckford to sice nejsou první ženy, jejichž osud se na onom místě uzavřel, jsou to však právě ony dvě, jejichž smrt rozčeří nejen hladinu řeky, ale i poklidné životy zdejších obyvatel. A z temných vod začínají najednou na světlo dne vyplouvat dlouho zamlčovaná tajemství…

Druhý román Pauly Hawkins, jejíž předloňský debut Dívka ve vlaku se stal fenoménem, když překonal všechny rekordy v rychlosti prodeje (doposud se ho po celém světě prodalo přes 18 milionů výtisků), 79 týdnů se držel na prestižním žebříčků bestsellerů New York Times a na jeho motivy byl natočen znamenitě obsazený film. Není pochyb – tohle bude knižní událost roku!



Doufám, že jsem vám dala novou inspiraci ke čtení. Hezký den.

Žádné komentáře:

Okomentovat