pondělí 14. srpna 2017

Knihy na recenze (pro nakladatelství MOBA - Smrt budějovického hejtmana a Zlo jako alibi, pro portál Chrudimka.cz - Templářské dědictví a Prokletý princ)

Na blogu se v brzké době objeví recenze na dvě novinky z nakladatelství MOBA a na portálu Chrudimka.cz se budete moci těšit na další dvě recenze. Co pro vás chystám?

Od nakladatelství MOBA jsem začátkem srpna obdržela dva recenzní výtisky historický román Smrt budějovického hejtmana a detektivní povídky Zlo jako alibi.

Na portále Chrudimka.cz si budete moci přečíst recenze na thriller Templářské dědictví a na knihu z kategorie new adult Prokletý princ.


Pojďme se s knihami v rychlosti seznámit.



Smrt budějovického hejtmana

Tomáš Sterneck


Autor, vystudovaný historik, se pustil do beletristického díla a napsal historický román Smrt budějovického hejtmana. Jelikož jsem zvědavá, jakým stylem autor píše a zda bude dílo čtivé stejně jako historické detektivní romány mých oblíbených autorů, napsala jsem si o tento recenzní výtisk.


Anotace:

Na konci června 1618 oblehne vojevůdce vzbouřených českých stavů Jindřich Matyáš Thurn České Budějovice. Vystrašení konšelé jsou připraveni otevřít rebelům brány. Připojení města ke stavovskému povstání však zabrání politický převrat zosnovaný hejtmanem budějovických císařských žoldnéřů Janem Aulnerem z Birkenfelsu… Neuběhne ani pět měsíců a Aulner je ve svém příbytku nalezen mrtvý. Podivné okolnosti hejtmanovy smrti se stávají předmětem diskrétního vyšetřování, které vede primátor Kašpar Teindleser.





Zlo jako alibi

Jiří Houser, Eva Houserová



Pro zpestření své četby jsem si vybrala knihu s jedenácti kratšími krimipovídkami. 


Anotace:

Nevěra, rodinný rozvrat, zrada, touha po moci a bohatství, psychická porucha, a další okolnosti mohou odstartovat lidské tragédie. Jedenáct krimipovídek vypovídá o lidech, kteří v době nedokázali zkrotit zlo a vydali se na cestu zločinu. Bylo možné jim v tom zabránit?





Templářské dědictví

Steve Berry


Když jsem zjistila, že byl znovu vydán první díl série s Cotonem Malonem, nemohla jsem odolat, jelikož v chrudimské knihovně je zřejmě tato kniha ztracená, rozhodla jsem se, že využiji možnosti a budu ji recenzovat pro portál Chrudimka.cz. Jedná se o mého oblíbeného autora a sérii skvělých thrillerů.


Anotace:

Cotton Malone býval špičkovým agentem na americkém ministerstvu spravedlnosti. Pak se však rozhodl udělat za svou dosavadní kariérou tlustou čáru, odstěhoval se do Kodaně, stal se majitelem antikvariátu a začal vést poklidný život milovníka starých tisků. Udělal vše pro to, aby ho nic z minulého života nezastihlo – a stejně to bylo málo. Stačil jediný telefonát od jeho bývalé nadřízené Stephanie Nelleové a Cotton ví, že selanka skončila.

Stephanie si s ním smluví schůzku v kodaňské kavárně, ale události naberou nečekaný spád. Jakýsi muž se pokusí ukrást její kabelku, a když se mu to nepodaří, spáchá demonstrativní sebevraždu. Mohl snad vědět, že se v kabelce skrývá deník Stephaniina zemřelého manžela, předního odborníka na historii templářů? Stránky deníku obsahují šifrovaný návod k odhalení dávného tajemství, které po staletí nedává spát badatelům ani hledačům templářského pokladu. Stephanie je odhodlána tuto mozaiku poskládat a naplnit tak odkaz svého muže – ale brzy vyjde najevo, že v tomto odhodlání není sama. Kdo je ten tajemný muž, který je pro vzácné záznamy ochoten vraždit? A za jakým cílem tak odhodlaně kráčí?

Cotton Malore dlouho neváhá a nabídne Stephanii pomoc. S každým rozluštěným anagramem či symbolem jsou si stále jistější, že na konci cesty je čeká zjištění, které by mohlo otřást celým civilizovaným světem. Otázkou zůstává, jak by s tímto zjištěním naložil jejich nevyzpytatelný nepřítel...





Prokletý princ

Erin Watt



Po přečtení prvního dílu série, který nese název Papírová princezna, jsem s velkým očekáváním vyhlížela pokračování. Naštěstí byl druhý díl vydán brzy a již se moc těším, až si ho přečtu. Tihle Royalové se vám dostanou pod kůži. A ta nádherná obálka.


Anotace:

Reed Royal má vše, co by si mohl přát: vzhled, postavení, peníze. Dívky na elitní akademii Astor Park stojí frontu, aby si s ním mohly vyrazit, a kluci mu závidí, jenže Reedovi nikdy nezáleželo na nikom jiném než jeho rodině – dokud mu do života nevstoupila Ella Harperová.

To, co začalo spalující nenávistí a plánem, jak nové otcově chráněnce udělat ze života peklo, se brzy změní v něco silnějšího. Chce ji mít nablízku a zajistit jí bezpečí. Když ji však Reed jedinou hloupou chybou odežene a uvrhne tím rodinu Royalů do chaosu, začne se mu život rozpadat pod rukama.

Ella ho už nechce. Tvrdí, že jeden druhého jen ničí.

Možná má pravdu.

Tajemství. Zrada. Nepřátelé. Nic podobného Reed dosud nepoznal, a pokud chce získat svou princeznu zpět, musí dokázat, že jí za to stojí.



Doufám, že jsem vás některou z knih zaujala již nyní a můžete se těšit na recenze.

Žádné komentáře:

Okomentovat