sobota 14. října 2017

Knihy na recenze (portál Chrudimka.cz - Manželský pakt, nakladatelství Jota - Dáma s veverkou, Megaknihy - Slon pro Karla Velikého, nakladatelství Omega - Nejhorší noční můra)

Po delší době píši článek s novinkami, které budu recenzovat. Ta odmlka nebyla kvůli tomu, že bych neobdržela další knihy na recenze, ale spíš mi nevycházel čas, abych vám knihy představila. Brzy sepíši další článek, protože těch knih je více, ale nechci vás zahltit. 

Pro portál Chrudimka.cz jsem k recenzi dostala psychothriller Manželský pakt.

Moc mě těší, že se mi povedlo navázat další spolupráci, a to s nakladatelstvím Jota a pro ně budu recenzovat novinku Dáma s veverkou. Tato spolupráce mě moc těší, protože knihy z Joty čtu velmi ráda.

Další moje nová spolupráce je s knihkupectvím Megaknihy, u nich jsem si k recenzování vybrala historický román Slon pro Karla Velikého.

A dalo by se říci, že díky již pravidelné spolupráci s nakladatelstvím Omega jsem obdržela thriller Nejhorší noční můra.


Nyní si knihy přiblížíme prostřednictvím anotací.





Manželský pakt

Michelle Richmond


Přiznám se, že tuto knihu mám již přečtenou a recenze je odevzdaná a již se čeká na její zveřejnění na portálu Chrudimka.cz, takže se brzy můžete těšit. Jedná se o opravdu zajímavou knihu s nevšedním námětem.


Anotace:

My víme, co je pro vás nejlepší. A donutíme vás to udělat. I kdyby vás to mělo zničit...

Novomanželé Alice a Jake. Dokonalý pár, před kterým se rozkládají nekonečné možnosti a šance. Snad i proto dostali od přátel jako svatební dar členství v exkluzivním a poněkud záhadném spolku nazvaném jednoduše Pakt.
Cíl Paktu je velmi jednoduchý: učinit vše pro to, aby manželské svazky všech členů zůstaly pevné a šťastné. Prostředky k dosažení tohoto cíle se také zdají být velmi rozumné: Vždy zvedni telefon, když ti volá partner či partnerka. Každý měsíc si navzájem dejte dárek. Každé tři měsíce si někam společně vyjeďte... A nikdy nikomu neříkejte o Paktu.
Alice a Jake jsou zpočátku okouzleni skvělými večírky, nebývalou pospolitostí a rozšiřujícím se okruhem přátel. Pak se ale objeví první pochyby a zanedlouho už oba tuší, že uvízli v pasti. Pakt se svými praktikami podobá sektě – členství je podle jeho představitelů nezrušitelné, stejně jako manželství. Jake a Alice nyní už vědí, že to, co jim mělo pomoci udržet manželství snů, se pozvolna stává největší noční můrou jejich života.





Dáma s veverkou

Elizabeth McKenzieová


Na tuto knihu jsem velmi zvědavá a bude to pro mě takový oddych od všech těch thrillerů, člověk občas potřebuje změnu. Anotace vypadá velmi slibně.


Anotace:

Od randění k manželství vede dlouhá a mnohdy obtížná cesta.

Originální a zábavný román zasazený do půvabného prostředí Palo Alta o lásce a rodině, válce a přírodě, nových penězích a starých hodnotách

Veblen je mladá žena s bohatou fantazií, amatérská překladatelka a svobodný duch v tom pravém slova smyslu. Paul je ambiciózní, nadaný neurolog, který právě objevil způsob, jak napomoci léčbě traumatických poranění mozku ve válečné vřavě.

Potkají se, zamilují, zasnoubí. Tohle by mohl být konec, jenže tady to teprve začíná. Od randění k manželství vede dlouhá a mnohdy obtížná cesta. Plánování společného života má i svou odvrácenou stránku, najednou se začnou vynořovat i dosud přehlížené rozpory, oba zjišťují, že ten druhý si představuje budoucnost trochu jinak, že bude třeba nucen přistupovat na kompromisy, že všechno není tak růžové, jak si původně představovali. Navíc je tu jejich poněkud dysfunkční rodinné zázemí: Veblenina narcistní, hypochondrická matka a otec žijící v psychiatrickém ústavu i Paulovi hippie rodiče.

A aby toho nebylo málo, do děje vstupuje také krásná dědička farmaceutické firmy, lákavá smlouva s ministerstvem obrany a jedna zvědavá, inteligentní a nadmíru charismatická veverka.

Nechá se Paul zlákat příslibem slávy a bohatství? Nezjistí Veblen, že u ní převládly city k někomu – nebo něčemu – jinému? Kde začíná a kde končí naše rodina? A co si vlastně opravdu myslí ta veverka?

Elizabeth McKenzieová přináší svěží a vtipný pohled na svět, ve kterém žijeme, a odhaluje, co si dnes vlastně představujeme pod pojmem láska.





Slon pro Karla Velikého

Dirk Husemann


Jistě jste si všimli, že ráda čtu také historické romány a na tento se obzvlášť těším, pokukuji po něm již od jeho vydání.


Anotace:

POSEL MÍRU, NEBO ZPLOZENEC PEKLA?

Píše se rok 802
Frankové a Saracéni nelítostně bojují o politickou a náboženskou nadvládu. V této napjaté situaci posílá bagdádský chalífa svému odpůrci Karlu Velikému obrovský dar jako znamení míru: slona. Žid Izák a jeho saský otrok Thankmar mají tlustokožce bez úhony dopravit do Cách. Je to ožehavá mise, protože lidé, které při své dlouhé pouti franckou říší potkávají, považují slona za zplozence pekla. Jeho smrt by však velkoříše Franků a Saracénů uvrhla do strašlivé války.
Román vypráví příběh o pravděpodobně největším hrdinovi středověku. Slon Abúl Abbás byl dar chalífy Hárúna ar-Rašída císaři Karlu Velikému. Jeho cesta z Bagdádu do Cách je historicky písemně doložena.





Nejhorší noční můra

Brenda Novak


Tahle kniha mě zaujala svojí obálkou a následně anotací, která je opravdu mrazivá, doufám, že čtení této knihy ustojím bez následků. Koukněte na anotaci.


Anotace:

První díl elektrizující nové série Brendy Novak, autorky bestsellerů New York Times.

PÁTRÁNÍ PO SÉRIOVÉM VRAHOVI
Evelyn Talbot ví, že psychopat může vypadat naprosto normálně. Bylo jí teprve šestnáct, když jí její přítel Jasper věznil a mučil, a opustil ji v domnění, že je mrtvá. Nyní je respektovanou psychiatričkou, která se specializuje na myšlení zločinců, Evelyn pracuje v Hanover House, léčebném zařízení s maximální ostrahou, které se nachází v malém městečku na Aljašce. Má rozpory se seržantem Amarokem, který je přesvědčen, že Hanover je pro místní obyvatele hrozbou, i když osobně je ke krásné Evelyn velmi přitahován a hrozí, že se jeho svět převrátí vzhůru nohama.

ZAČÍNÁ PRCHAT PŘED SVOU MINULOSTÍ

Život ve městě se změní v noční můru poté, kdy je nalezeno zmrzačené tělo místní ženy. Pro Amaroka je to důkaz, který potřeboval: Hanover se musí zrušit. Evelyn má důvod k obavám, že se jí tento zločin osobně dotýká, že vrah, který jí straší ve snech, si jí opět našel, a že život, který si tak pečlivě vybudovala, už nikdy nebude takový, jaký byl.




Zaujala vás některá z knih? Nebo jste již některou četli? Budu ráda, když se se mnou podělíte o své dojmy.
A brzy čekejte další článek s knihami na recenze.

Žádné komentáře:

Okomentovat